Open zenuw

Boek over vruchtbaarheidsproblemen en je omgeving

Kaft boek open zenuw vruchtbaarheidsproblemen en je omgeving

Je moet er niet zo mee bezig zijn! Het is maar een van de vele relativerende opmerkingen die je naar je hoofd krijgt als zwanger worden moeilijk is. Zal je omgeving je ooit écht begrijpen?  Een (nog) onvervulde kinderwens is net een open zenuw, die anderen onbedoeld maar pijnlijk kunnen raken.

Vruchtbaarheidsproblemen doen pijn. Om te beginnen wil je natuurlijk heel graag een kind. Als dat niet zo maar lukt, is dat behoorlijk deprimerend. Kom je na een tijdje terecht in de medische molen, dan krijg je te maken met belastende onderzoeken en misschien zelfs behandelingen. Bepaald geen pretje. Je leven gaat bestaan uit een slopende afwisseling van hoop en vrees. Terwijl om je heen iedereen gewoon maar zwanger lijkt te raken. Komt dat zo gewenste kindje er ooit?

In die situatie is omgaan met je omgeving een uitdaging. Want hoe reageer je als iemand je vraagt wanneer je nou eens aan kinderen begint, terwijl jij al jaren probeert om zwanger te raken? Wat zeg je als mensen beweren dat je er niet zo mee bezig moet zijn, of je adviseren om toch vooral een hond te nemen? Wat vertel je op je werk als je voor de zoveelste keer naar het ziekenhuis moet? Hoe ga je om met zwangere vriendinnen? Ga je op kraamvisite of liever niet?

Over deze dilemma’s gaat het boek Open zenuw.
Bestel het nu!

Of lees eerst wat lezers over Open zenuw zeggen.