Lezers over Open zenuw

 • “Het boek is fijn om te lezen, ik kreeg af en toe zelfs kippenvel bij het lezen van bepaalde stukken. Zo veel herkenning van wat ik zelf voel. En er staan handige tips in hoe je met bepaalde emoties om kan gaan, dat is ook fijn. Ik ben erg tevreden!”
 • “Een en al herkenning. Zonder omhaal geschreven, heerlijk makkelijk en duidelijk. Ik laat het zeker aan anderen lezen. Het geeft mij houvast dat mijn reacties normaal en goed zijn.”
 • “Door het lezen van Open zenuw kwam ik erachter dat alles wat ik denk en voel eigenlijk heel normaal is in deze fase van mijn leven.”
 • “Ik heb er veel aan gehad. Veel herkenning, maar ook het lezen van de kijk van anderen waardoor je erover na gaat denken. En het voor jezelf ook wat beter te begrijpen is.”
 • “Het leest supervlot. Mooi opgesteld, met leuke en heel uiteenlopende getuigenissen.”
 • “Ik heb het in één ruk uitgelezen, ondertussen een traantje latend. Wat een herkenning! Ik denk dat ik het boek heel veel ga uitlenen. Wat me opviel is dat de mensen in de omgeving van een behandelend stel zeiden dat het stel zelf erg gefocust is op de ‘foute’ opmerkingen. Dat is waarschijnlijk ook wel waar.”
 • “Je boek is fantastisch herkenbaar. Bedankt daarvoor.”
 • “Was er helemaal weg van! Jammer genoeg voor mij, bleven wij wel met lege handen achter, maar ik heb echt genoten van jouw boek. Vooral dat stukje waarin je beschrijft dat je een hysterische huilbui krijgt wanneer je ziet dat de macaroni op is. Meesterlijk! Hoe herkenbaar. Toen ik het las moest ik in eerste instantie heel hard lachen (vanwege de herkenbaarheid) en meteen ook huilen (vanwege de herkenbaarheid).”
 • “Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Nu leest mijn vriend het. Hij zegt dat hij het boek aan zijn ouders wil geven, want die snappen er helemaal niks van.”
 • “Ik ben begonnen met lezen en ben niet meer gestopt tot het uit was. Gelachen en gehuild om de herkenbaarheid, me zo begrepen gevoeld. Alsof het mijn woorden waren die neergeschreven waren. Ik ga er vaak naar teruggrijpen, op de spannende, verdrietige, hoopvolle en vreugdevolle momenten. Laat het boek op onze salontafel liggen en hoop stilletjes dat iedereen die bij ons op bezoek komt het nieuwsgierig even vastneemt. Dat enkelen het misschien wel opendoen en snel enkele citaten lezen, daarmee heel even meekijkend in onze wereld.”
 • “Kan het boek misschien hier en daar eens laten lezen, want de reacties die ik krijg zijn niet altijd even leuk. Soms zelfs geen enkele reactie, wat me nog verdrietiger maakt.”
 • “Dank je wel dat je ook mijn gevoelens verwoordt.”
 • “Fijn om te lezen dat de dingen die ik denk en voel niet gek zijn, maar blijkbaar bij vruchtbaarheidsproblemen horen.”
 • “Wat herkenbaar en zinvol om dit te lezen! Het doet me goed om me – onder andere door dit boek – te beseffen dat ik niet de enige ben met vruchtbaarheidsproblemen. En dat de gevoelens die ik daarbij ervaar ook heel normaal blijken te zijn (terwijl ik dacht dat ik juist zo iemand was die er heel moeilijk mee om kan gaan, niet dus!). Daarnaast ook goede tips om met de omgeving om te gaan, maar vooral ook om de reacties uit je omgeving te begrijpen. Ik kan het echt iedereen aanbevelen!”

Vertel me wat jij van Open zenuw vindt!