Expertise

Na mijn studie Algemene Letteren, met als specialisatie communicatiekunde, heb ik tien jaar gewerkt als redacteur en communicatieadviseur bij de Belastingdienst, de Douane en de campagne ‘Werken bij het Rijk’.

Daarna startte ik mijn eigen bedrijf: Frisse Zin. Ik werkte als (eind)redacteur en bedrijfsjournalist voor vele opdrachtgevers, met name binnen de rijksoverheid. Van brochure tot webtekst, van interview tot journalistiek verslag van een event. Regelmatig had ik ook een coördinerende rol. Bij de IND leidde ik bijvoorbeeld het project ‘Juist helder’. Doel was het verbeteren van de tekstkwaliteit van alle uitgaande correspondentie. En voor ZonMw zette ik een digitale publicatie op over de (tussentijdse) resultaten van het programma ‘Zwangerschap en geboorte’.

Daarnaast ontwikkelde ik me tot tijdschriftjournalist. Geïnspireerd door mijn eigen levensloop – ik kreeg in 2007 na ivf een tweeling die met een spoedkeizersnede geboren werd – specialiseerde ik me in de thema’s kinderwens, zwangerschap en geboortezorg. Ik schreef talloze artikelen, publiceerde een aantal boeken en richtte een (online) magazine op waar ik nog altijd de hoofdredacteur van ben. Mijn kennis en netwerk op dit vlak komt regelmatig goed van pas bij mijn werk voor organisaties.