Denise

Gek op schrijven, dat ben ik. Altijd al geweest. Als kind schreef ik tijdens de zomervakantie lange reisverslagen aan opa en oma en als tiener maakte ik mijn eigen poptijdschrift ‘Sweet’ (de cover verraadt het tijdperk).

Later koos ik dan ook bewust voor de studie Algemene Letteren, met als specialisatie Communicatiekunde, wat ik ook wel ‘hogere schrijfkunde‘ noemde. Nadat ik tien jaar had gewerkt – als tekstschrijver en communicatieadviseur – bij de Belastingdienst, de Douane en de campagne ‘Werken bij het Rijk’ van het Ministerie van BZK startte ik eind 2006 mijn eigen bedrijf. Om in alle vrijheid te doen waar als kind mijn hart al lag: schrijven.

Sindsdien werk ik als journalist voor diverse media en organisaties. Door mijn eigen levensloop – ik kreeg in augustus 2007 na ivf een tweeling, die met een spoedkeizersnede ter wereld kwam – ging ik steeds meer schrijven over ingrijpende gebeurtenissen rondom kinderwens of zwangerschap. Omdat ik het belangrijk vind dat deze verhalen worden gedeeld, en dat lang niet altijd vanzelfsprekend is.