Bureau Inspectieraad

Voor Bureau Inspectieraad schreef ik diverse artikelen en deed ik eindredactie. 

Artikelen

  • Ik interviewde Ian Leistikow, coördinerend/specialistisch adviseur bij de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voor een artikel over het ‘burgerperspectief’; het betrekken van burgers bij toezicht. Tijdens het schrijven van het artikel kwam ik op het idee om zijn verhaal kracht bij te zetten met een infographic van Bridget Bensdorp.
  • Ik zocht uit welke maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn voor inspecties en welke dilemma’s dit oproept. Ik interviewde vijf strategen van vier verschillende inspecties en schreef een artikel dat richting moet geven aan de interne discussie hierover.
  • Ik interviewde programmamanager Ytzen Renema over het leertraject voor startende inspecteurs.

Eindredactie interviewbundel
Ik verzorgde de eindredactie van de interviewbundel ‘Toekomst van toezicht’ zodat er een samenhangend en vlot leesbaar geheel ontstond.

Eindredactie onderzoeksrapport
Antropoloog Manja Bomhoff onderzocht voor Bureau Inspectieraad wie dat nou precies zijn, inspecteurs. Hoe ziet hun vak eruit, wat houdt hen bezig, wat voor type mensen zijn het, hoe gedragen ze zich? Ik verzorgde de eindredactie van het onderzoeksrapport en schreef het voorwoord.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*